Mitä Saunayoga on?
Saunayoga on Tiina Vainion kehittämä tuote, jossa yhdistyy saunan hiljaisuus ja joogaan pohjautuvien yksinkertaisten liikkeiden rentouttava vaikutus. Saunayogan liikesarja kestää puoli tuntia ja kaikki liikkeet tehdään istuen lauteilla noin 50 asteisen saunan lämmössä. Saunayoga sopii treeniksi ja rentoutumiseen kaiken ikäisille, kokoon tai kuntotasoon katsomatta. Liikkeiden tekeminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta joogasta. Puolituntisella saunayogasarjalla on syvän rentouttava vaikutus kehoon ja mieleen, minkä lisäksi se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa kuona-aineita.

Saunayoga For All
Elokuussa 2015 Pajulahden urheiluopistossa järjestettiin pohjoismaiden soveltavan liikunnan seminaari, jossa Soveltava Saunayoga lanseerattiin teemalla Saunayoga for All.
SaunaYoga For All sarjan ovat kehittäneet Saunayogan kehittäjä Tiina Vainio sekä Kati Karinharju, soveltavan liikunnan asiantuntija.
Soveltavassa Saunayogassa on huomioitu sekä lämmön vaikutus että liikkeiden toteuttaminen eri vammojen, sairauksien ja toimintakykyjen näkökulmasta.  
Saunan lämpötilan (~40-50 astetta ) merkitys korostuu erityisesti niiden henkilöiden kohdalla, joilla vamma tai sairaus vaikuttaa kehon lämmönsäätelyjärjestelmään.   
Soveltavassa Saunayogassa tuettu istuma-asento tekee liikkeistä, esimerkiksi eteentaivutuksista ja rangan kierroista, kontrolloituja. Jalkojen asentoa voidaan tukea esimerkiksi, isolla reisien ympärille sidotulla, kylpypyyhkeellä.
Saunayogassa liikkeet on suunnattu erityisesti niskahartiaseudulle sekä selkä- ja rintarankaa tukeville lihaksille, jolloin mm. pyörätuolissa istuvalle liikkeet ovat hyvää vastapainoa kelaamisen kuormittamalle ylävartalolle.
Miedon lämmön ja venyttelyn yhteisvaikutus vähentää myös lihasjännitystä, jolloin lajista hyötyvät erityisesti ne, joilla esintyy lihasten spastisuutta.
Sauna tilana on auditiivisesti ja visuaalisesti ärsykevapaa ympäristö, mikä jo itsestään rauhoittaa ja rentouttaa mieltä. Osallistuja toimii tilassa oman mielen ja kehonsa kanssa, jolloin riippumatta kehon rajoitteista, liikkeet ovat tasavertaisia kaikille.


Saunayoga International - www.saunayoga.com

Oletko järjestämässä työpaikan hyvinvointipäivää, hemmottelua kaveriporukalle, mieleenpainuvia polttareita tai haluatko antaa lahjaksi hyvinvointia?
Tilaa Saunayoga  ->
jessica.korva(a)personaltrainerjk.fi / 050-3757917.


Tervetuloa mukaan lempeän lämmön maagiselle minilomalle!